: :pesan pada DIRI tabahkan hati kuatkan semangat, pesan pada HATI kukuhkan IMAN banyakkan ZIKRULLAH, pesan pada NALURI jangan mengeluh & kecewa, tiada daya & rezeki melainkan dari ALLAH: :

~TERKILAN~  

Posted by: an-Nisa` in




sedikit terkilan dihati...
smlm 22/03/2009 berlangsungnya Aminuddin Baki`s Annual Dinner of Inspiration yang bertempat di Dectar,UKM (Universiti Kuat Mesyuarat)
sblm majlis diadakan pelajar dikehendaki membuat tempahan meja samada pelajar thn akhir, pelajar anugerah cemerlang atau pelajar biasa. cek punya cek nama ana kat meja biasa kerana anugerah pelajar cemerlang dikira dari segi pngs (biasanya pngk) xpela myb bukan rezeki...(bisik hati kecilku)...

tetapi mlm tu masa pelajar yang terpilih sdg menerima sijil n plaque dr pengetua kolej tetiba nama ana tertera kat skrin,(aik aritu tgk xde nama kat list..tetiba mlm tu ade, mcm mana nk g amik sdgkan ana dok meja blkg..wawawawa)

yg nk citer sbnarnya ....
ana terkilan xleh nk amik dr tgn pengetua, bkn ape,..ana anggap ini sbgai satu ganjaran diri dan sebagai motivasi utk study dgn lbh baik...ana tgk dr sudut positif...bkn slalu dinner klj diadakan cuma setahun sekali (setahun hanya sekali)n lagi satu utk ana tunjuk kat adik2 n nak jadi kebanggaan mak n abah tercayam...
kepada urusetia majlis, hope pasni lbh tersusun...spy xjadi lagi camni...

sebabnya...
dalam kita stdy, perlu juga ganjaran utk diri...supaya menjadi pembakar semangat, kita boleh cabar diri utk wt lbh baik...
ape pn ana bersyukur thn lepas ana dapat gak rasa, myb thn ni xde rezeki..moga Allah murahkan rezeki ana pas ni..

"ALLAHUMAJ `ALNA MINANNAJIHIN...AMIN"

This entry was posted on 9:50 PM and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

4 komen ikhlas dari kamu

ganjaran utk diri sendiri bleh diberi dalam pelbagai bentuk tanpa diketahui orang..ngeh2..
no need to feel terkilan...=)

iye..tp masing2 ada cara utk mghargai diri masing2...kmbali pada prinsip =)

sy sokong nisa....
setiap gnjran tu perlu ada dlm naikkan semangat nak blaja...nisa jgn sedih yer...thn dpn ada lg...
hrp2 junior kita buat terbaik dlm arrange majlis terbesar supaya nm pljr dekan x tercicir...uhuhuh

thanks, teng ipul mmg memahami sy..=)

Post a Comment